Skip to content

Mahtavaa saada sinut joukkoomme, kiitos sinulle siitä. Olet joko ensimmäistä kertaa tai jo vanhana tekijänä mukana, panoksesi on aina yhtä tärkeä. Tällä sivulla kerromme hieman hyvistä käytänteistä teatterissamme. Käytänteet ovat vuosien saatossa hioutuneet meidän kaikkien hyväksi ja sujuvan sekä turvallisen yhteispelin edistämiseksi. Tutustu rauhassa alla mainittuihin pelisääntöihin ja täytä sivun alalaidassa olevaan lomakkeeseen kohdenäytelmä ja yhteystietosi.  Ruksaamalla lomakkeen lopussa olevan sitoutumislupauksen sitoudut noudattamaan yhteisömme tässä mainittuja pelisääntöjä. Tämän jälkeen pääset lähettämään lomakkeen.

Yhteyshenkilösi teatterissa

Teatterivastaavana toimii Keijo Myllylä. Keijoon voit olla yhteydessä asiassa kuin asiassa. Vastaus kysymykseesi todennäköisesti on jo hänellä takataskussa, mutta jos ei löydy, se etsitään. Keijon saat kiinni puhelimitse 045 8922 766 ja sähköpostilla keijo.myllyla (ät) elisanet.fi.

Jokaisella näytelmällä on myös tuottaja. Hän esittäytyy teille produktion alussa ja on varmasti myös pitkin tuotantokautta hyvinkin esillä. Jos et tiedä mukana olemasi produktion tuottajaa tai hänen yhteystietojaan, kysy Keijolta.

Jos sinulla on tarve saada teatterin hallintoon infoa tai kysymystä. Ole tässäkin yhteydessä Keijoon tai suoraan teatterin sähköpostiin info (ät) kanavateatteri.fi.

Muu tuotannon väki

Nuorisoseuralla ei ole esim. erillistä kulissi-/rekvisiittaryhmää, vaan ne hoidetaan pääosin näytelmäryhmän voimin. Kulissivastaava valitaan aina erikseen. Hän huolehtii kulissiryhmän koolle ja hankkii tarvittavat rakennustarvikkeet, piirustukset ja muut ohjeet. Samoin menetellään rekvisiittahankintojen suhteen valitaan vastuuhenkilö(t) aina erikseen.

Jokaiseen esityskertaan on näytelmä viritettävä ja siinä riittää niin roudausta kuin muutakin hommaa kaikille. Myös näytelmän aikana on rekvisiitan siirtoja tms. tehtäviä. Ne jaetaan sellaisille esiintyjille, jotka nämä tehtävät voivat suorittaa. Jokaiselle löytyy siis jotain. Ota reippaasti vastaan saamasi tehtävät 🙂

Palkkiot

Näytelmäesityksistä emme maksa rahallista palkkiota.

Näytelmien esitystilanteissa mukana oleva (palkaton) työryhmä esim. näyttelijät, tekniikka jne. saa kolme vapaalippua/esityskausi. Muu produktiossa mukana oleva talkooväki (puffetti, lipunmyynti, kuvaaja, markkinointi, lavastaja, puvustaja tms) saa kaksi vapaalippua/esityskausi oltuaan talkoissa vähintään kolme kertaa. Talkoissa olon ei tarvitse tapahtua teatterilla. Riittää kun vastaava työmäärä arvioidaan täyttyneen.

Kanavateatterikortin saa produktiossa mukana oleva. Saanti edellyttää ilman korvausta mukana olemista ja vähintään kolme kertaa. Keski-Suomen harrastajateatteriyhdistys ry:n (KeHy) rinkiin kuuluvien teattereiden jäsenet (rinkiläiset) saavat lippunsa kulloinkin voimassa olevan alennuksen mukaisella hinnalla. Kanavateatterikortilla todistat Kanavateatterin jäsenyyden.

Näyttelijä sitoutuu ennakkoon sovitulla näytäntökaudella ylimääräisiin esityksiin mikäli niille on kysyntää ja näyttelijöiden aikataulut tekevät sen mahdolliseksi.

Kustannuskorvaukset

Jos hankit jotakin tarvikkeita näytelmää varten, menettele seuraavasti: Sovi ensin hankinnasta näytelmän tuottajan kanssa. Maksa hankkimasi tuote. Säilytä kuitti ja lähetä se tilinumerollasi varustettuna kululaskulomakkeella edelleen käsiteltäväksi. Valitse käsittelijäksi näytelmän tuottaja tai sopivan vaihtoehdon puuttuessa valitse teatterivastaava Keijo Myllylä. Tuotteet jäävät Kanavateatterin omistukseen. Huomioithan, että vain kuittia vastaan saat rahasi takaisin.

Matkakuluja korvaamme enintään: 17 snt/km max 2 x 30km/kerta (yksi edestakainen matka/harj./esityskerta) pois lukien lasten näytelmät keväällä, jolloin matkakuluja ei harjoitus- ja esityskerroista korvata. Tätä hinnoittelua noudatetaan myös julkisia kulkuneuvoja käytettäessä.

Matkakulut korvataan, matkalaskua vastaan, ilmoitetulle pankkitilille. Aina, kun mahdollista, sovi kimppakyydistä. Täytä sähköinen matkalaskulomake, joka tulee toimittaa viimeistään kuukauden sisällä esitysten päättymisestä rahastonhoitajalle.

Vakuutukset

Kuusan Nuorisoseura on vakuuttanut vapaaehtoistyöntekijät Lähi-Tapiola Keski-Suomessa. Jos sinulle sattuu tapaturma harjoituksessa tai esityksessä tai muussa työssä, kerro asiasta tuottajalle tai teatterivastaavalle. Käy lääkärin vastaanotolla mahdollisimman pian tapaturman jälkeen. Vakuutus (tai Nuorisoseura) maksaa lääkärin vastaanottomaksun hakemuksesta kuittia vastaan.

Talkooväki

Näyttelijöiden lisäksi talkooväkeä tarvitaan myös mm. keittiöllä, tarjoilumyynnissä ja makkaranpaistossa. Jos kotijoukoissasi on talkooinnostusta, pyydä heitä ottamaan yhteyttä Pirkko Hautalaan, 040 969 4852 tai pirkkom.hautala (ät) gmail.com.

Mukaan voi ja saa tulla niin usein, kuin se itselle on mahdollista.

Produktion talkooväki kutsutaan ennakkoesitykseen ja karonkkaan vastuualueiden tiiminvetäjien aloitteesta. Ennakon väliaikatarjoilu on maksullinen. Muilta osin tarjoajana toimii Kanavateatteri. Ennakkoesitys on yleensä ensi-iltaa edeltävänä keskiviikkona klo 19.00. Muilta osin talkooväellä tulee olla sisäänpääsyyn oikeuttava dokumentti (raha, kutsu, vapaalippu, johtoryhmäkortti tms).

Sairastuminen

Jos sairastut ja olet estynyt tulemaan esitykseen, ole viipymättä yhteydessä tuottajaan tai teatterivastaava Keijoon. Harjoituskaudella riittänee, että laitat viestiä estyneisyydestäsi produktion Whatsapp-ryhmään.

Tarjoilut

Ilmoitathan mahdolliset allergiasi ruokailuja ja väliaikatarjoiluja varten Pirkko Hautalalle (yhteystiedot pari pykälää ylempänä) tai tuomalla keittiölle asiasta tiedot kirjallisena. Näin varmistamme jokaiselle sopivaa syötävää. Maitotuotteista käytämme hyla- tai laktoosittomia tuotteita.

Valo- ja videokuvaus

Lähettäessäsi alla olevan lomakkeen tiedot, sitoudut siihen, että Kuusan Nuorisoseura/Kanavateatteri julkaisee sinusta kuvia ja muita esitysten kannalta tarpeellisiksi katsomiaan tietoja markkinoinnissaan, tiedottamisessaan ja media -yhteyksissään. Jos koet, ettei tämä menettely sovi, ole erikseen asiasta yhteydessä joko teatterivastaavaan tai näytelmäsi tuottajaan.

Esitystilanteessa

 • Tule teatterille viimeistä tuntia ennen esityksen alkua.
 • Näytelmän väliajalla nuorisoseura tarjoaa välipalan. Jos samana päivänä on kaksi esitystä, nuorisoseura tarjoaa lämpimän aterian.
 • Harjoituksissa huolehditaan itse omista välipaloista. Pitkissä koko päivän harjoituksissa teatteri tarjoaa vähintään välipalan.
 • Ostokset puffetissa maksetaan henkilökuntahinnoin.
 • Kukin näytelmäryhmä voi järjestää ensi-iltatilaisuuden ja karonkan.
 • Johtokunnan päätöksellä voidaan järjestää vuosittainen yhteistapahtuma/-retki.
 • Tapahtumien kulukatosta ja/tai mahdollisesta omavastuusta päättää johtokunta.
 • Oman roolisi kehittymisen, ryhmätyöskentelyn ja näytelmän valmistumisen tähden on tärkeää, että noudatat yhdessä sovittuja harjoitusaikatauluja.
 • Palauta käyttämäsi rekvisiitat näytäntökauden jälkeen puvustajan/rekvisiittavastaavan ohjeiden mukaisesti pestyinä ja puhdistettuina.

Pysäköinti

 • Kesällä näyttelijöiden ja muun talkooväen autot pysäköidään Koskelantien varteen parkkialueen Kuusankosken puoleiseen päähän. Nuorisoseurantalon piha-alueen jätämme teatterivieraidemme käyttöön.
 • Talvella jätetään esitysten aikaan talon edustaparkki vapaaksi. Helpointa on parkkeerata tulosuunnasta talon vasemmalle puolelle roskiskatoksen viereen.

Esitystilanteessa työvuorossa oleva talkooväki voi mennä katsomaan esitystä, jos se hänen tehtävänsä huomioiden on mahdollista.

Ja vielä jäseneksi

Liity Kuusan Nuorisoseuran – hyvän seuran – jäseneksi. Vuoden henkilöjäsenmaksu on 10 euroa ja perhejäsenmaksu 20 euroa. Maksun voit maksaa Kuusan Nuorisoseuran tilille:

 • FI55 5221 0520 0157 87 tai
 • FI38 1317 3000 1049 27

Lisätietoja kohtaan pyydämme merkitsemään osoitteen, perheenjäsenten nimet ja lasten syntymävuodet.

 

Sitoumus

Lähettämällä tietosi alla olevalla lomakkeella sitoudut yllä oleviin pelisääntöihin. Ne on laadittu, jotta kaikilla on mukavaa ja turvallista harrastaa.

Lomakkeen tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia täyttää.

Sitoumus tuotantoon
Alle 18-vuotiaalta pyydämme myös huoltajan puhelinnumero ja sähköpostiosoite
Voit halutessasi lähettää henkilötunnuksen myös tekstiviestitse Keijo Myllylälle numeroon 045 8922 766.
Sitoumus:

Huomaathan, että sitoumuksesta irtautuminen sitoutumisesi (lomakkeen lähettämisen) jälkeen tulee kysymykseen vain erityisen painavista syistä. Kyseessä on Kanavateatterin ottama taloudellinen ja tuotannollinen riski. Näytelmän peruuntuminen aiheuttaa Kanavateatterille suuren taloudellisen vahingon.

Tietosuojaseloste: Harrastajat, talkoolaiset ja henkilöstö

Toivottavasti yhteinen matkamme on pitkä ja antoisa!