Skip to content

Cthulhun kutsu Jyväskylän harrastajateatterikesässä!

Cthulhun kutsu on Kanavateatterin maaginen tulkinta 1920 luvun kauhuklassikosta. Taru Eskonen-Myllylän kunnianhimoinen ohjaus pitää otteessaan alusta loppuun ja vahva ensemble puhaltaa näyttämöllä yhteen hiileen. Kauhu genrenä on teatterilavoilla harvoin nähtyä herkkua ja esitys lunastaa odotukset omalakisella tulkinnallaan.
– Valitsija Misa Palander 

 

Esitykset Kanavateatterilla
PE 11.8.2023 klo 19.00 | Varaa liput
MA 14.8.2023 klo 19.00 | Varaa liput
KE 16.8.2023 klo 19.00 | Varaa liput

Festivaaliesitys Jyväskylän kaupunginteatterilla
PE 18.8.2023 klo 18.00 | Lipunmyynti

 

Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn.

Nuori toimittaja Frances Thurston on äkillisesti menehtyneen setänsä, professori George Angellin, testamentin toimeenpanija. Setänsä papereita selvittäessään hän löytää huomattavan määrän tutkimusmateriaalia otsikolla ”Cthulhun kultti”. Lehtileikkeet, päiväkirjat, selonteot ja unitutkimukset viittaavat johonkin kammottavaan – johonkin, joka pahimmillaan uhkaa koko ihmiskuntaa. Kultin todenperäisyyttä tutkiessaan Frances ajautuu syvälle kulttiin aina voodoo-rituaaleista mystisiin kuolemiin saakka. Jos salaisuuden selvittäminen lepää ainoastaan Francesin harteilla, onko silloin vaarassa vain hänen mielenterveytensä vai kenties jopa hänen henkensä? 

Cthulhun kutsu perustuu kulttikirjailija H. P. Lovecraftin (1890-1937) samannimiseen novelliin. Teos on Lovecraftin tunnetuimpia tarinoita ja tärkeä osa ns. Cthulhu-mytologiaa, joka on toiminut innoittajana monille eri alojen taiteilijoille. Alkuperäisteos ”The Call of Cthulhu” ilmestyi vuonna 1926. 

 

H.P. LOVECRAFT Dramatisointi AARNE LINDEN Ohjaus TARU ESKONEN-MYLLYLÄ

Esitykset 17.2.-19.3.2023

 

Rooleissa Sani Järvinen, Jyri Linnakoski, Jaakko Myllylä, Petteri Olkinuora ja Timo Piiparinen Avustajina Leeni Hassel ja Saara Häkkinen

Valosuunnuttelu Jaakko Myllylä ja Antti Viitakangas Äänisuunnittelu Ari Järvinen ja Antti Viitakangas Graafiset Helena Vepsäläinen

Pressikuvat