Skip to content

Nuorisoseuratyön tueksi perustettiin vuonna 1954 Suomen Nuorison Tuki ‐säätiö, joka vuodesta 1966 alkaen myönsi ”rajoitetun määrän erityisiä Hermannin ja Hermanskan arvonimiä”. Arvonimen alkuperä pohjautuu Helsingin kaupungissa Hermannin kaupunginosassa 1900‐luvun alussa toimineeseen nuorisoseuraan, jonka puheenjohtajalla Aleksanteri Salavalla oli tapana päättää keskustelut lausumaan: ”Tervetuloa Hermannin nuorisoseuraan!”

Helena ja Keijo Myllylä vastaanottivat Hermannin ja Hermanskan arvonimen 10.1.2018

Helena Myllylä on pitkän linjan nuorisoseuralainen. Hän on liittynyt Kuusan nuorisoseuraan v. 1992 ja ollut koko ajan aktiivisesti mukana nuorisoseuran ja sen alaisuudessa toimivan Kanavateatterin erilaisissa tehtävissä. Hän on nuorisoseuran ”grand old lady”, joka tietää ja hallitsee nuorisoseuramme asiat kokonaisvaltaisesti.

Yhdistyksemme rahastonhoitajana hän on hyvin perillä mm. rahavirroista ja hänen asiantuntemustaan on totuttu käyttämään aina, kun mietitään hankintoja ja uudistuksia, eli ”onko meillä tähän varaa”. Hänen sydäntään lähellä on nuorisoseurantalon ja sen pihaympäristön huoltaminen ja ylläpito. Hänellä on ideoita ja voimaa ideoiden ja uudistusten toteuttamiseen.

Erityisesti nuorisoseurantalon siisteys ja koristelu, esteettisyys eri näytelmien ja vuodenaikojen mukaisesti on meillä useimmiten Helenan käsialaa. Kanavateatterin näytelmien markkinoinnissa hän on ollut jo vuosia yksi innokkaimmista uusien markkinointikeinojen ideoija ja toteuttaja. Helena on aina iloinen ja ystävällinen ja innostaa omalla esimerkillään muitakin toimintaan.

Keijo Myllylä on pitkän linjan nuorisoseuralainen. Hän on liittynyt Kuusan nuorisoseuraan v. 1992 ja ollut koko ajan aktiivisesti mukana nuorisoseuran ja sen alaisuudessa toimivan Kanavateatterin erilaisissa tehtävissä. Hän on mm. näytellyt yli kahdenkymmenen vuoden ajan lukuisissa eri näytelmissä, rakentanut lavasteita, jakanut mainoksia, ollut lipun myynnissä sekä liikenteen ohjauksessa. Hän on ollut useita vuosia Kuusan nuorisoseuran teatterivastaava, joka esim. tekee näyttelijä- ja ohjaajasopimukset ja tekee pohjatyötä uusien näytelmien lupa-asioiden hoitamiseksi.

Hänen sydäntään lähellä on nuorisoseurantalon ja sen pihaympäristön huoltaminen ja ylläpito. Uusia ideoita nuorisoseurantalon ja pihaympäristön viihtyisyyden lisäämiseksi Keijo on kirjannut mm. ”We have a Dream” -listaan.

Unelmia on toteutettu ja toteutetaan raha- ja voimavarojen mukaan. Nuorisoseura-aate on hänelle tärkeä; ”Muistetaan juuremme”, on yksi hänen lausahduksistaan. Keijo on toiminut Kuusan nuorisoseuran varapuheenjohtajana 2000-luvulla ja useita vuosia eri jaksoissa nuorisoseuran johtokunnassa, jossa hän on tälläkin hetkellä.