Skip to content

Ikiliikkuja

Juha Hurmeen sovitus Ikiliikkujasta juhlistaa satavuotiasta Kuusan nuorisoseuraa. Kanavateatteria pyörittävä Kuusan nuorisoseura täyttää tänä vuonna pyöreitä vuosia. 100-vuotisjuhlanäytelmäksi on valittu suunnilleen saman ikäinen Maiju Lassilan Ikiliikkuja, tosin Juha Hurmeen uunituoreena sovituksena. Tulkinnassa alkuperäinen kieli on säilytetty mutta muotokieli taas tuotu kohti nykypäivää. Esityksen tarkoituksena on liikkua koko sillä aikaskaalalla, joka tälle aikavälille asettuu, niin nykypäivässä kuin edellisen vuosisadan alussa. Teatterin mahdollisuuksia vaaliva esitys etsii leikkisiä ja mielikuvituksellisia tapoja tulkita teemojaan. Keskeisimpänä tutkitaan suomalaista uskoa onnistumiseen, joka esityksessä näkyy isän ja pojan ikiliikkujaprojektina. Arkipäivästä tätä uskoa voi etsiä kesän urheilukisoista tai vaikka vankkaan ikään ehtineestä nuorisoseurasta.

Lopulta ikiliikkujan tehtävä on liikkua ja tätä esitys pyrkii tuomaan esiin koko näyttelijäkaartillaan. Lenkkitossupareja kulutetaan tämän kesän ajan Kuusan kanavateatterissa alkaen 8.7, seuran satavuotispäivänä, ja siitä kuun loppuun. Esityksen on ohjannut Jyväskylästä kotoisin oleva ohjaajaopiskelija Perttu Leinonen.

Esitetty kesällä 2007

Käsikirjoitus: Maiju Lassila
Dramatisointi: Juha Hurme
Ohjaus: Perttu Leinonen
Rooleissa: Eeva Argillander, Taru Eskonen, Päivi Hammarén-Jokela, Arto Lehtikangas, Alpo Lievemaa, Marketta Lindqvist, Jaakko Myllylä, Tapio Myllylä, Teijo Roine, Aapo Sorri ja Helena Veid