Skip to content

Kivenpyörittäjän kylä

Kesällä 2014 Kanavateatteri tuo lavalle Heikki Turusen Kivenpyörittäjän kylän. Draama sukeltaa Suomen kansan syvimpiin tuntoihin ja 1970-luvun alun odottavan epätietoiseen ilmapiiriin, uuden aikakauden toiveikkaaseen ja pelottavaan alkuun.

Verevästi kirjoitettu, vilpitön, hauska ja liikuttava kertomus on täynnä herkullisia hahmoja ja kiireettömiä pohdintoja elämästä ja ihmisen merkityksestä.

Se on tarina pienestä kuolevasta kylästä Suomen ja sivistyksen rajamailla. Se on tarina Ruotsiin paremman elämän perässä muuttaneesta Pekasta, joka ei sopeudu vieraan maan vieraisiin tapoihin. Se on tarina sukujen tarinoiden katkeamisesta, nuoremman polven hylkäämistä taloista ja tiloista.

Se on kuvaus kehityksestä ja sen vastustamisesta, oman onnensa löytämisestä ja luopumisen vaikeudesta.

Näytelmä on samalla kurkistus teatterin 20-vuotisen historian alkuvaiheisiin. Kivenpyörittäjän kylä oli yksi ensimmäisistä kesänäyttämölle tehdyistä esityksistä.

Uuden version Turusen klassikkoromaanista on dramatisoinut ja ohjannut Antti Viitamäki.

Käsikirjoitus: Heikki Turunen
Ohjaus: Antti Viitamäki
Rooleissa: Ida Arhosalo, Taru Eskonen-Myllylä, Oona Heikkinen, Panu Heikkinen, Eero Hovinen, Joni Hyvönen, Leena Hyttinen, Leena Kautto-Koukka, Paavo Kovanen, Arto Lehtikangas, Marketta Lindqvist, Sonja Makkonen, Jaakko Myllylä, Keijo Myllylä, Tapio Myllylä, Iiro Nahkamäki, Hannu Natri, Martti Nikamaa, Susanna Paloniemi, Helena Pasanen, Ari Puttonen, Ulla Riipinen, Ida Sirkka, Seppo Tavi ja Heidi Wickstrand

Esitetty kesällä 2014