Skip to content

Mooseksen perintö

Tämä Heikki Luoman kirjoittama maalaiskomedia oli jatko-osa Vain muutaman huijarin tähden näytelmälle. Ohjaajana edelleen Erkki Kauppinen.

Huoltamoyrittäjä Turpeisen talon vintiltä löytynyt salaperäinen kassakaappi sisältöineen ja miljoonineen mullisti kuntalaisten ja lähinnä Turpeisen elämää. Kuusanniemen kunta oli taas tapahtumien keskipisteessä ja monenlaiset kähminnät värittivät näyttämön tapahtumia.

Yleisöä naurattivat lähes samat henkilöt kuin Huijareissakin. Uusista kasvoista mainittakoon mainio Tuula Lamberg kauppias Hillevi Jortikan roolissa, Aku Lehtikangas ja Pirjo Tammela Latena ja Paukkuna sekä Taina Lamberg Viola Turpeisena. Terhi Heikkilä Hellä Lehmuksena koitti vietellä kanttori Piiparista minkä ehti.

Katsojia ennätykselliset 638 näytöstä kohti.

Käsikirjoitus: Heikki Luoma
Dramatisointi: Jukka Mäkinen
Ohjaus: Erkki Kauppinen
Rooleissa: Jani Ahonen, Terhi Heikkilä, Jarmo Häkkinen, Leena Kautto, Kalle Koskinen, Taina Lamberg, Tuula Lamberg, Arto Lehtikangas, Ulla-Mari Leppisaari, Marketta Lindqvist, Jaakko Myllylä, Keijo Myllylä, Hannu Natri, Pia Oksanen, Ahti Räisänen, Raili Salonen, Esko Tammela ja Pirjo Tammela

Esitetty kesällä 2004