Skip to content

Onnen maa

Onnen maa on koskettava ja riemukas tuhlaajapoikakertomus, joka kuljettaa katsojansa nostalgiselle 60-luvulle. Pienen suomalaisen maalaiskylän taloja on jo kymmenen vuotta valaisseet sähköt, mutta Heikkilän talossa pihisee edelleen petromaksi ja patteriradiosta kuunnellaan vain uutiset ja kirkonmenot. Perheen nuorempi poika Tenho on lähtenyt maailmalle onneaan koettamaan ja taloa asuvat vanhemmat ja veli perheineen.

Tenho palaa pääkaupungista tyhjätaskuna lapsuudenkotiinsa kuolevan isänsä perintöä odottamaan. Vuokrapuvussa, kissan nuolema tukka maalattuna Tenho yhä visioi itselleen tähtitulevaisuutta, jossa ei joutuisi puurtamaan veljen ja vanhempien tavoin. Tango soi ja lempi leiskuu, kun mennyt ja tuleva maailma kohtaavat maitolaiturin kupeessa.

Käsikirjoitus: Markku Pölönen
Ohjaus: Annu Sankilampi

Esitetty kesällä 2015

Rooleissa

Kasper Colliander, Taru Eskonen-Myllylä, Terhi Heikkilä. Eero Hovinen, Leena Kautto-Koukka, Tomi Kinnunen, Nuutti Korhonen, Marketta Lindqvist, Jaakko Myllylä, Keijo Myllylä, Johannes Myllymäki, Wilma Mäkinen, Katariina Olkkonen, Helena Pasanen, Ulla Riipinen, Ida Sirkka ja Seppo Tavi.

Arvostelut

Orkesteri

Kuusan kanavateatterissa soittaa musiikin ammattiopiskelijoista koottu taitava Tähdenlento-orkesteri. Yhtyeeltä taittuvat näppärästi niin humpat, rockit  ja groovet! Tähdenlento-orkesteria on mahdollista pyytää häihin tai tanssilavoille esiintymään. Tule rohkeasti kysymään meitä esityksen jälkeen tai soita numeroon 044-3810721.

Koskettimet: Suvi Limola,
Rummut: Valtteri Ilkka,
Kitara: Aimo Nuutinen ja
Basso: Teuvo Taimioja.

Tangokuninkaana vuorottelivat Ilkka Björk ja Markku Wacklin.