Skip to content

Saranat ja sardiinit ulkoilmaversiona

Kun Kanavateatteri joitakin vuosia sitten toteutti Michael Fraynin jo klassikon aseman saavuttaneen hupailun, se oli armoton yleisömenestys – täydet katsomot hytkyivät naurusta. Nyt teatteri on päättänyt kokeilla jotain varsin erikoista – ”Saranat ja sardiinit” tulee kesäteatteriin, ulkoilmaan!

”Saranat ja sardiinit” on erilainen farssi. Se on farssi farssin teosta. Pieni teatteriryhmä harjoittelee niukalla aikataululla huvinäytelmää ”Ei ketään kotona”, ja tunteet käyvät kuumina – niin romanttisessa kuin vähemmän romanttisessa merkityksessä. Ohjaaja yrittää epätoivoisesti paimentaa kirjavaa näyttelijäkaartia ensi-illan painaessa päälle. Jokaisella näyttelijällä on omat ongelmansa ja oikkunsa, ja asiaa hankaloittavat lisäksi pikaromanssit, mustasukkaisuus ja erilaiset väärinkäsitykset – hieman niin kuin heidän harjoittelemassaan farssissakin.

Nerokas teksti antaa katsojalle väläyksen teatterin värikkäästä maailmasta niin näyttämön kuin kulissienkin puolelta. Kukin voi itse tykönään miettiä, kummalla puolella lavasteita suurin farssi lopulta onkaan.

Esitetty kesällä 2010

Teksti: Michael Frayn
Ohjaus: Antti Viitamäki

Rooleissa

Taru Eskonen, Elsa Kalervo, Jaakko Myllylä, Keijo Myllylä, Tapio Myllylä, Maria Raatikainen, Teijo Roine, Kari Räihä ja Marjo Vihavainen