Skip to content

Täällä pohjantähden alla

Ohjaaja Jarmo Inkisen suuri unelma oli ohjata Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla näyttämölle. Tuo unelma toteutui kesällä 2006 Kanavateatterissa. Inkinen myös itse dramatisoi näytelmän Linnan kolmiosaisesta romaanisarjasta.

1800-luvun lopulta alkanut näytelmä kertoo Koskelan perheen tarinaa. Tapahtumat sijoittuvat Urjalan Pentinkulmalle. Torppariasiat, kansalaissota ja ajan tapahtumat välittyvät katsojille Koskeloiden lisäksi myös Kivivuoren, Laurilan, rovasti Salpakarin ja räätäli Halmeen elämän kautta. Maailmalla kuohuu ja se näkyy myös kaukana Hämeessä. Mukaan on mentävä, aika vaatii sitä. Mutta aika vaatii myös uhrinsa.

Suuret kiitokset ansaitsevat näytelmän lavasteista vastanneet Aku Lehtikangas ja Tapio Myllylä, samoin kuin puvustusta hoitanut Liisa Poikolainen. Rooleissa nähtiin mm. Koskelan poikina Tapio Myllylä ja Toni Florin sekä heitä nuorina esittäneet Kosma Räisänen ja Kalle Koskinen. Räätäli Hametta esitti Timo Luokomaa, Kivivuoren Ottona nähtiin Ahti Räisänen. Elinan roolin tulkitsi Taru Eskonen, Laurilana äkkäili Keijo Myllylä ja rovasti Salpakarin roolin hoiti Teijo Roine. Kaikkiaan näyttelijöitä oli mukana lähes 40.

Esitetty kesällä 2006

Käsikirjoitus: Väinö Linna
Dramatisointi ja ohjaus: Jarmo Inkinen
Rooleissa: Jani Ahonen, Taru Eskonen, Toni Florin, Terhi Heikkilä, Ella Ikonen, Paula Ikonen, Rosa Joska, Ari Jäntti, Kalle Koskinen, Taijatuuli Koskinen, Tuula Lamberg, Arto Lehtikangas, Ulla-Mari Leppisaari, Heidi Limatius, Kirsi Limatius, Marketta Lindqvist, Timo Luokomaa, Keijo Myllylä, Tapio Myllylä, Hannu Natri, Jaani Pirttinen, Oona Puupponen, Teijo Roine, Hannu Rytkönen, Ahti Räisänen, Kosma Räisänen, Iida-Elisa Vaittinen, Roosa-Emilia Vaittinen, Helena Veid, Ville Veid ja Kaisu Ylöstalo