Skip to content

Turvetta ja timantteja

Kanavateatteri palaa taas ensi kesänä Heikki Luoman rikkaaseen ja maanläheiseen maailmaan. Maalais-komediasarjan uusin osa, Turvetta ja timantteja, yh-distelee vanhaa ja uutta niin hahmojen kuin tarinankin suhteen. Luvassa on entistä railakkaampaa menoa.

Kaikkien aikojen ajojahti alkaa, kun turvesuon uumenista löytyy kimberliittiä. Kuka suon omistaa ja kenelle jalokivet lopulta päätyvät – sen näet ensi kesänä!

Kanavateatterin tulkinnat Luoman komedioista ovat yksi Keski-Suomen kesäteatterin huikeimpia menestystarinoita. Kolme ensimmäistä osaa, Vain muutaman huijarin tähden, Mooseksen perintö,  Peräkamaripojat ja Turvetta ja timantteja, ovat tuoneet katetun katsomomme lehtereille jo yli 40 000 ihmistä.

Käsikirjoitus: Heikki Luoma
Dramatisointi: Jukka Mäkinen
Ohjaus: Antti Viitamäki
Rooleissa: Taru Eskonen, Päivi Hammarén-Jokela, Terhi Heikkilä, Eevi-Lotta Janhunen, Kyrö Kalmari, Leena Kautto-Koukka, Arto Lehtikangas, Heidi Limatius, Jaakko Myllylä, Keijo Myllylä, Tapio Myllylä, Jari Määttä, Petteri Olkinuora, Susanna Paloniemi, Jaani Pirttinen, Jukka Pirttinen, Ari Puttonen, Eila Puttonen, Maria Raatikainen, Teijo Roine, Ida Sirkka ja Marjo Vihavainen

Esitetty kesällä 2009.