Skip to content

JulisteHulvaton hotelli

Tämän pikkujoulukauden naurupommi on Ray Cooneyn Hulvaton hotelli (Out of Order). Se on brittifarssin mestarin menestyneimpiä näytelmiä — suuremmaksi hitiksi lienee osoittautunut vain Juokse lempesi edestä.

Konservatiivipuolueen apulaisministeri Richard Willey on varannut itselleen hotellihuoneen Lontoosta – alahuoneen yöistunnosta tulee pitkä ja raskas. Ei sillä, että ministeri itse aikoisi sinne edes mennä, hän on vain kertonut vaimolleen menevänsä.

Ministerin päämääränä on poliittinen liennytystoiminta työväenpuolueen sihteeri Janen kanssa. Kaikki on valmiina kerrassaan antoisiin, puoluerajat ylittäviin sessioihin: sampanjaa, ostereita, kevennetty vaatekerta – ja yksi ruumis.

Cooneylle tyypilliseen tapaan valheiden verkko alkaa punoutua hurjalla vauhdilla, ja uusia henkilöitä ilmestyy kuvioihin tasaiseen tahtiin. Richardin yksityissihteeri George saadaan avuksi vain hieman ennen kuin homma riistäytyy hallinnasta: tirkistelijöitä jahtaava hotellinjohtaja, rahan vainuava tarjoilija ja Janen normaalia äkkipikaisempi aviomies ovat vasta alkuaineksia tässä koko illan kypsyvässä keitoksessa.

Kuka saa lopulta kenetkin ja minkä vuoksi? Kumpi ihmetyttää enemmän, Janen sukupuu vai singaporelaiset häämenot? Monenko punnan tippiä vastaa yksi hame? Valmistuuko puoluejuhlien tanssinumero, ja ehtiikö kukaan kellistää ketään ennen turvamiesten saapumista? Nyt ei ole enää tarpeen elää epätietoisuudessa.

Käsikirjoitus: Ray Cooney (suom. Mikko Viherjuuri)
Ohjaus: Antti Viitamäki
Rooleissa: Terhi Heikkilä, Arto Lehtikangas, Alpo Lievemaa, Keijo Myllylä, Susanna Paloniemi, Timo Piiparinen, Ari Puttonen, Teijo Roine, Helena Veid ja Marjo Vihavainen