Skip to content

Palkkamurhaajan painajainen

Palkkamurhaajan painajainen on farssikomedia kahdesta miehestä, jotka majoittuvat vierekkäisiin hotellihuoneisiin. Toinen on ammattitappaja ja toinen itsetuhoinen, vaimonsa hylkäämä ressukka. Palkkamurhaaja Ralphin tehtävänä on hoidella vastapäisestä oikeustalosta poistuva hankala todistaja. Pignon on itsemurhaa hautova maalaiskylän paikallislehden valokuvaaja, joka on saanut tietää vaimonsa lähteneen psykiatrinsa matkaan. Tästä tilanteesta käynnistyy huikea farssi, joka ei säästele katsojien nauruhermoja.

Ralph ja Pignon alkavat yhtä aikaa touhuta molemmin puolin väliseinää. Vievät oveensa ”ei saa häiritä” -kyltin, sitten Pignon kävelee ikkunalle ja Ralph patterille. Pignon kokeilee verhonnyörin lujuutta. Ralph ottaa taskustaan kynsiviilan ja ruuvaa nopeasti irti osan patteria peittävästä suojaritilästä. Ottaa sen takaa tarkkuuskiväärin osat. Pignon puolestaan on avannut linkkuveitsen ja leikkaa nyöristä pätkän. Tekee hirttosolmun, pujottaa silmukan kaulaansa. Ralph on pannut patterin suojalevyn paikoilleen ja kokoaa kivääriään ammattimiehen ottein.

Mitä sitten tapahtuu? Miksi palkkamurhaajan elämästä tulee painajaista? Pääseekö joku hengestään? Ketkä muut tähän soppaan sekaantuvat?

Tervetuloa heittäytymään Kanavateatterin huippu hauskan farssin kiemuroihin, osaavan joukon pyöritettäväksi!

Käsikirjoitus: Francis Veber
Ohjaus: Annu Sankilampi