Skip to content

Puhtaana käteen

Kanavateatterin pikkujoulukauden iloitteluna nähdään tänä vuonna Michael Cooneyn farssi Puhtaana käteen. Farssimestari Ray Cooneyn poika on perinyt juonenkudonnan ja hauskan tekstin taidot täysimääräisenä, ja kokenut farssiohjaaja Antti Viitamäki kirittää näyttelijät ainutkertaiseen naurunautintoon.

Erkki ja Liisa ovat olleet naimisissa jo kymmenen vuotta. Ei lapsia, mutta onnea piisaa. Lukuun ottamatta alivuokralaisena elelevän Visan ajoittaista rasittavuutta kaikki on hyvin.

Mitä lähipiiri ei tiedä, on että Erkki on ollut työtön jo kaksi vuotta.

Mitä Suomen valtio taas tietää, on että Erkillä on kaksi alivuokralaista, joilla molemmilla on tolkuton liuta erittäin omalaatuisia perheenjäseniä ja ongelmia. Niiden avulla Erkki tienaa 30 000 vuodessa — puhtaana käteen.

Nyt Erkki saa huomata että hänen paperille luomansa hahmot ovat muuttuneet virastojen kätköissä erittäin konkreettisiksi.

Kuinka kauan Erkin peli voi jatkua? Selviääkö totuus innokkaalle sosiaalitarkastajalle, ja selviääkö innokas sosiaalitarkastaja itse? Löytyykö mystinen vuokraisäntä lopulta töistä, keittiöstä vai katolta? Mistä kehittää ruumis hautausurakoitsijalle, ja voiko sen rutosta huolimatta siunata ruokasalin pöydällä? Mistä löytyisi sureva kuuro pianonvirittäjäpoika ammattiauttajan lohdutettavaksi? Mitä vaimon pitäisi päätellä Erkin piilottelemista peruukeista? Saako setä myytyä viime kauden tukisukkahousuja? Miten tilanteen näkee pehmeiden arvojen parisuhdekonsultti tai valtion virastojen pelätyin tarkastaja?

Käsikirjoitus: Michael Cooney (suom. Tiina Puumalainen)
Ohjaus: Antti Viitamäki
Rooleissa: Taru Eskonen-Myllylä, Leena Kautto-Koukka, Maria Kymäläinen, Arto Lehtikangas, Jaakko Myllylä, Keijo Myllylä, Tapio Myllylä, Ulla Riipinen, Pekka Sivusuo ja Eliisa Tuomanen