Skip to content

Toiminnan jatkuva kehittäminen

Kuusan nuorisoseura kehittää jatkuvastoi toimintaansa sekä toimintaympäristöään. Tällä hetkellä on vireillä kaksi merkittävää hanketta, johon olemme saaneet mukaan myös ulkopuolista rahoitusta.

Toimintaedellytysten parantamishanke

Hankkeella parannettiin tiloja ja alueita siten, että niiden käyttö monipuolistui, helpottui sekä parani. Hankkeesta hyötyivät asiakkaat, tilojen muut käyttäjät sekä talkoolaiset.

Ulkoalueiden kunnostus varmisti olemassa olevien rakennusten ja rakenteiden kunnossa pysymisen ja miljöö parani ulkonäöllisesti.

Hankkeen toimenpiteet

  • Teatterin ulkoalueiden parannus
  • Tulotien korotus
  • Astiahissi
  • Kaluston hankintaa keittiöön ja teatteritoimintaan
  • Varastotilojen tekeminen
  • Pintaremonttia sisätiloissa

Kimpsu -hanke

2017 valmistui KIMPSU-hanke, jonka tavoitteena oli mahdollistaa elokuvateatteritoiminta Kuusan nuorisoseuran talolla. Hankkeen kustannusarvio oli n.15 000€, josta 60% saatiin Leader-rahoituksen kautta. Nykyään meillä pyörii säännöllisesti elokuvateatteri joka kuukauden viimeinen torstai ja sen lisäksi on erilaisia teemapäiviä, joissa näytetään useampi elokuva päivän aikana.

Elokuvateatteritoiminta on käynnistynyt hitaasti, mutta koko ajan enenevissä katsojamäärin. Varsinkin seudun nuoriso on löytänyt hyvin elokuvateatterin ja heiltä tulee hyvin toiveita toiminnan kehittämisestä.

 

  

Kampsu -hanke

2018 valmistui KAMPSU-hanke, jonka tavoitteena oli parantaa nuorisoseuran talon energiatehokkuutta näyttämön osalta. Hankkeen kustannusarvio oli n.15 000€, josta 60% saatiin Leader-rahoituksen kautta. Rahaa hankkeeseen meni lähes 20 000€, mutta päätimme tuon verran lisätä omarahoitus osuutta, jotta paikat saadaan kerralla hyvään kuntoon. Hankkeessa purettiin näyttämön lattia kokonaan sekä seinien sisäpinnat. Sen jälkeen eristys tehtiin nykypäivän määräysten mukaisiksi ja kaikki pinnat ja sähköt uusittiin. Nyt tuleva talvi näyttää, miten korjaus vaikuttaa lämpötalouteen ja yleiseen viihtyvyyten nuorisoseuran talolla.

Kalustoa kylille -hanke

2018 valmistui KALUSTOA KYLILLE-hanke, jonka tavoitteena oli investoida kalustoa ja laitteita Kuusan nuorisoseuralle. Hankkeen kustannusarvio oli n.12 000€, josta 60% saatiin Leader-rahoituksen kautta. Leader-rahoituksen turvin saatiin hankittua tallentava videovalvonta ulkoalueelle, teatteriin valokalustoa, esiriput ja näyttämöverhot sekä ompelukone puvustuksen käyttöön. Jo heti syyskuun ensi-illassa uusi valokalusto oli käytössä ja se mahdollisti huomattavasti tasokkaamman valaistuksen tekemisen näytelmään ja tätä kautta varmasti vaikutti esityksen viihdyttävyyteen.